Ez a lencsesaláta garantáltan elhozza a szerencsét az új év kezdetére!

A lencsesaláta most először varázsol el bódító ízeivel és fűszeres aromáival. Még azoknak is elnyeri a tetszését, akik a régi, klasszikus receptek alapján eddig nem igazán rajongtak a lencséért.

Nem véletlenül éppen most hoztunk lencsesaláta receptet: az újév napján elfogyasztott lencse szerencsét hoz, de főként gazdagságot. Na jó, ha eddig nem is hozott, most már aztán biztosan fog! A vágyott anyagi fellendülés érdekében pedig bármit hajlandók vagyunk megenni, még akkor is, ha nem kifejezetten szeretjük. De most őszintén, egész évben hányszor ettél lencsét?

Pedig a lencse jó étel, sőt a mostani, klímaváltozásos-gazdasági recessziós időkben kimondottan ajánlott is a fogyasztása. Egyrészt azért, mert ugyebár olcsó, de ennél sokkal jobb érvünk is van: tele van fehérjével, mint a hüvelyesek általában, így kiválóan helyettesíthető vele a hús. Oké, lelkileg nem annyira, a benne lévő aminosavak viszont annál inkább jól működnek. A babhoz, sárgaborsóhoz (és a húshoz) képest ráadásul sokkal rövidebb idő alatt puhul meg, szóval a lencse a barátunk. És még kiválóan ízesíthető is!

A lencsesaláta elkészítése két különböző megközelítést kínál: az egyik a gyors és drágább, míg a másik a lassabb, de költséghatékonyabb variáció. A gyors megoldás a konzerv lencse használata, amely kiválóan alkalmas salátához. A lassabb módszerhez viszont száraz lencsét kell vásárolnunk, amit először meg kell főzni. Itt valójában nem a főzés időigénye a kulcsfontosságú, hanem a lencse alapos válogatása. Tudom, hogy a modern élet rohanása mellett sokan hajlamosak vagyunk elhanyagolni ezt a lépést, de érdemes megfontolni. Én is átéreztem ezt, mikor egyszer nem válogattam, és egy elrejtett kavicsra haraptam. Szóval, ha hallgattok rám (és a fogorvosotokra), mindenképpen szánjatok időt a lencse alapos átválogatására főzés előtt!

Nem szükséges beáztatni, de van, aki ezt preferálja. Állítólag így kevésbé okoz puffadást, a főzés ideje viszont nem változik, hiszen úgyis viszonylag rövid.

Ez a lencsesaláta a fűszerek és arab ízek gazdag világát hozza el a tányérodra. Könnyed és frissítő fogás, amely önállóan is megállja a helyét, de ha igazán szerencsés akarsz lenni, bátran párosíthatod ízletes kolbásszal vagy szaftos disznósülttel is.

Ez így önmagában vagy kenyérrel, bagettel kísérve egy teljes értékű, tápláló étel. Annál nagyobb bajunk pedig az új évben se legyen, minthogy ilyen finomakat kelljen ennünk holmi babona vagy néphagyomány okán!

Related posts