Egy profi séf barátom titkos módszere: sütés előtt szódabikarbónát hintázott a húsra, és az eredmény egyszerűen mennyei lett!
Puha, omlós és ízletes hús – ki ne vágyna erre a tányérján, nem igaz? Van egy elképesztően egyszerű módszer, amihez csupán egyetlen alapanyagra van szükség, amely szinte minden konyhában megtalálható: a szódabikarbóna. Megfizethető, gyors, és az eredményei valóban lenyűgözőek!
A szódabikarbóna csodás módon növeli a hús felületének pH-értékét, ami azt eredményezi, hogy a hús rostjai fellazulnak. Ennek köszönhetően a végeredmény egy sokkal omlósabb és szaftosabb étel lesz, miután megsütötted. És a legjobb az egészben? Nincs szükség hosszú órákig tartó pácolásra!
Mindkét megközelítés eredményes, a döntésed pedig attól függ, mennyi idő áll rendelkezésedre. Az első változatot akár egy hétköznapi étkezéshez is alkalmazhatod, ha gyors, de mégis kifogástalan eredményre vágysz.
Ne félj attól, hogy a szódabikarbóna elnyomja a fűszerek ízét! Valójában teljesen semleges, így a következőként használt hozzávalók, mint a fokhagyma, rozmaring vagy bors, bátran kiemelkedhetnek. Az ízek szépen érvényesülnek, így az étel valóban gazdag és ízletes lesz!