Sokan lelkendezve mesélnek az Utasellátó hamburgeréről, mint egy igazi ínycsiklandó különlegességről.

A nyári balatoni szezonban a MÁV-csoport Utasellátó szervezete is maximális fordulatszámon pörög, immár hat éve, hogy a balatoni vonatokra is visszatért a fedélzeti vendéglátás. Népszerűségét jól mutatja, hogy az idei szezonban közel 35 ezren fogyasztottak ételt, italt a balatoni InterCityken. Az előszezoni, napi 16 Balatoni InterCity mellett, a főszezonban már a Kék Hullám InterCityken is van fedélzeti utasellátás az északi parton, így összesen már 32 járat közlekedik mindennap a Balatonra fedélzeti vendéglátással - írja a MÁV-csoport.
Nem csupán az utasok kényelme növekedett, hanem a járművekbe új, korszerű konyhatechnológiákat és modern felszereléseket is beépítettek.
Az idei nyári szolgáltatások során az utasok már lenyűgöző mennyiségű élelmiszert és italt fogyasztottak: több mint 4500 hot dogot, 2000 hamburgert és 8200 korsó sört élveztek el. Az étlap új kedvence, a tócsni, a harmadik legnépszerűbb étellé nőtte ki magát. Továbbá, az Utasellátó csapata több mint 3000 csésze frissen főzött kávét készített el, hogy a látogatók felfrissülhessenek.
Az idei szezon során már közel 25 ezer finomság, étel és ital került tálalásra az Utasellátó kínálatában a Balaton InterCity vonatok fedélzetén.
A Balaton InterCityn a streetfood jellegű irányzatot követve egy új összeállítású, ajváros hamburger, valamint gyros és a falafel tál is megjelent a kínálatban. A nyári főszezontól a Balaton InterCityken gyermekmenü vásárlása esetén gyermekek foglalkoztatófüzetet kapnak ajándékba.