Az élelmiszerkönyv szabályozásait szigorítani fogják.

A jövőben a "kecskesajt" kifejezést kizárólag olyan termékekre használhatják, amelyek teljes mértékben kecsketejből készültek.
Kedd este napvilágot látott a már korábban vitára bocsátott módosítás, amelynek célja az agrárminiszter rendelete szerint az, hogy világosan meghatározza, milyen jellegű és minőségű termékekre utalhatnak a tejtermékek elnevezései. Fontos megjegyezni, hogy az ízesített tejkészítmények esetében, amelyek víz hozzáadásával készülnek, a "tej" kifejezés nem használható olyan módon, amely félrevezetné a fogyasztókat.
Nem tehéntejből készült termékek esetében kötelező a megnevezésben feltüntetni a felhasznált tejfajtát. Például, ha a termék kecsketejből készült, akkor "ízesített tejkészítmény kecsketejből" megnevezéssel kell hivatkozni rá. A "kecskesajt" elnevezést kizárólag azon sajtok esetében lehet használni, amelyek előállítása kizárólag kecsketej felhasználásával történt. Amennyiben többféle tej keveredik, az elnevezésben az az állat szerepelhet, amelynek a teje a legnagyobb arányban, legalább 70%-ban található meg a termékben, mint például "juhgomolya kevert tejből" vagy "zsíros, félkemény sajt kevert tejből".
Ízesített készítmények megnevezésében utalni kell az ízesítőanyagként használt élelmiszer nevére, például "Málnás joghurt", de ha kizárólag természetes vagy nem természetes aromával ízesítik, a megnevezésben egyedül a(z) "... ízű" kifejezés használható, például "Őszibarackízű aludttej". A tejföl, a túró és a túrósajt esetében élelmiszer-adalékanyag, a kakaós és a karamellás tej előállítása során színezék hozzáadása nem megengedett.
A "félzsíros" tej kifejezés a 2,8%-os zsírtartalmú tejre utal. A laktózmentes tejtermékek esetében a maradék laktóztartalmat a címkén a következőképpen kell feltüntetni: "laktóztartalom